Súlyos félreértés terjed: nem az önkormányzat tiltotta meg a salakmotoros születésnap megtartását

Megosztás

Nem az önkormányzat tiltotta meg a salakmotoros születésnap megtartását a Volán-pályán. Az eredeti közleményben egy homályos mondatot többen is véletlenül, vagy szándékosan félreértelmeztek és a városvezetés hibájának rótták fel, hogy a Volán-pályán megtiltották a különleges születésnapot. Pedig szó sincs erről.

Sőt, az önkormányzat egyenesen támogatna egy ilyen kezdeményezést, ahogy a sportot is általában. Erről tájékoztatta szerkesztőségünket a Városháza.

Közösségi oldalán számolt be Mészáros László „Magányos Farkas”, korábbi egyéni, illetve többszörös csapat és páros magyar bajnok salakmotoros arról, hogy a július 29-re, a Népkert melletti Volán-salakpályára tervezett születésnapi salakmotoros rendezvényét „felsőbb miskolci vezetők” utasítására betiltották.

A bejegyzést átvette a spabook.net internetes oldal, és bár arról, hogy pontosan ki döntött a rendezvény betiltásáról konkrétumokat nem fogalmaztak meg, a leírtak értelmezhetők úgy is, mintha a tiltást Miskolc MJV Önkormányzata rendelte volna el.

Miskolc MJV Önkormányzata azonban nem hozott és nem is hozhatott ilyen döntést, mivel az önkormányzathoz semmilyen megkeresés sem érkezett a tervezett rendezvénnyel kapcsolatban, se bejelentés, se engedélykérés, a salakmotor-pálya pedig nem a város tulajdonában van, így egy ott megrendezni kívánt eseménnyel kapcsolatban sem az önkormányzatnak, sem a városvezetésnek nincs illetékessége.

Ilyen szándék egyébként fel sem merült volna, még akkor sem, ha az önkormányzatnak bármilyen köze lett volna a rendezvényhez, hiszen Miskolc városa elkötelezett támogatója a sportnak, és lehetőségeihez mérten folyamatosan segíti a helyi klubokat, sportolókat.

Az elmaradt születésnapi rendezvény kapcsán Miskolc MJV Önkormányzata őszinte sajnálatát fejezi ki Mészáros Lászlónak, egyszersmind boldog születésnapot és jó egészséget kívánva neki – tájékoztatta portálunkat a miskolci városháza.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek